I denne artikel kan du få nogle gode råd til hvordan du skal placere og anvende din fryser i det daglige.
Frysere er ofte inddelt i to gradzoner, nemlig -12 grader C og -18 grader C. I de køligste skuffer eller zoner placerer du alle de større tunge fødevarer, såsom de store stykker stege eller kød. I de lidt varmere zoner og skuffer placerer du de små pakker frostvarer, såsom ærter, majs, isvafler, isterninger mv. Ofte er gradzonen på -12 grader C placeret i døråbningen eller øverst i kummefryseren.
Du kan ikke fryse kødvarer direkte ned i deres originale indpakning fra supermarkedet. Det skal over i en anden pose. Her kan du med fordel klippe etiketten af den originale emballage og lægge den med teksten ud ad, så du altid kan hvad slags kød, som du har frosset ned.
Alle pakninger skal være tætte, da madvarerne ellers kan få vitamintab og dehydreres.
Nedenfor kan du se hvor lang tid, som dine madvarer kan holde sig i fryseren efter type: