Beregn årlig forbrug for fryser

En fryser står tændt døgnet rundt og bruger derfor en del ressourcer på at holde din madvarer nedfrosne i løbet af et år. Vi har udarbejdet en simpel beregner, som kan beregne dit årlige forbrug og hvad du kan forvente af udgifter i fryserens levetid.

Indtast det årlige energiforbrug i kWh for din fryser:Gode tips til at spare på energiforbruget fra din fryser

Nedenfor kan du få et par gode råd til hvordan du kan spare på strømforbruget til din fryser.

Stil fryseren i et køligt rum og spar penge

Du kan spare ca. 10 procent af det årlige elforbrug, hvis du placerer din fryser i et rum, som har en køligere temperatur end stuetemperatur. F.eks. ved 16 grader i en kælder eller bryggers. Undersøg dog først om fryseren kan tåle at blive sat i mere kølige rum og undgå helst alt for kolde rum om vinteren, da olien i kompressoren kan blive alt for kold og stiv til at den kan køre ordentligt.


Plads til ventilation

Det dur ikke at placere en fryser tæt op i et hjørne, hvor der ikke er luft omkring fryseren. En fryser skal nemlig have plads til at afgive varme fra dens kondensator. Så placér fryseren, så der er god ventilation omkring den. Husk også at støve kondensatoren bag fryseren af en gang i mellem, da den så bedre kan komme af med varmen og blive mere effektiv.


Varme madvarer i fryser

Det er en god idé ikke at sætte alt for varme madvarer i fryseren, da den så skal bruge ekstra energi på nedkølning og andre madvarer kan delvist blive optøgede undervejs. Køl derfor først madvarer lidt af før at de sættes ind i fryseren.Relaterede artikler

Find priser og tilbud på frysere

Tips til pleje og brug af fryser

Forhandlere af frysere

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af frysere, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne