Komfur og kogeplader

Komfurer er både ovn og kogeplader i samme apparat og er beregnet til at stå frit tilgængeligt i køkkenet. Mange vælger at indbygge ovnen i dag og sænke kogepladerne i en bordplade, men komfuret har overlevet og er ofte utroligt praktisk i et køkken.

Nedenfor kan du søge priser og gode tilbud på komfurer, samtidig med at vi vil prøve at gå igennem de vigtige ting før at du skal ud og købe dit nye komfur.

Vi håber at vi kan hjælpe dig på vej til købet af dit nye komfurer.Find priser og gode tilbud på komfurer

Find priser på alle komfurer her

Der findes flere forskellige komfurer herhjemme. Overordnet kan de opdeles i:


Gaskomfur

Hvis du ikke har gas installeret i boligen, så behøver du indledningsvist ikke overveje gaskomfuret, da det kræver tilslutning til gas. Gas er nem at regulere og her er ikke så store krav til gryder og pander, da bunden hverken behøver at være plan eller være bygget til induktionsvarme. Med et gaskomfur kan du snildt gå på loppemarkedet og købe gryder og pander uden bemykring om de virker på dit komfur. Gaskomfuret har også et lavt energiforbrug og laveste CO2 udslip.


Induktionskomfur

Induktionskomfuret er designet således at det kun er selve gryden, som bliver varm og altså ikke selve pladen. Det kræver dog gryder og pander, som er designet til induktion, så hvis du ikke har gryder og pander til dette, så skal du altså regne med at du bagefter skal ud og investere i dette. Og det kan godt blive en dyr affære. Induktionskomfuret er lette at regulere og bruger mindre strøm til madlavningen, så der er gode fordele ved at vælge induktionskomfuret. Komfuret slukker også af sig selv, når gryden fjernes. Induktionskomfuret er det dyreste af de tre typer af komfurer på markedet.


Glaskeramisk komfur

Det glaskeramiske komfur er helt traditionelt og bygges med enten glødetråd eller halogenvarme. Her er det vigtigt at gryderne og panderne er helt plane i bunden, da man ellers bruger uforholdsmæssigt meget ekstra strøm på at opvarme gryden. Det er et af de mest udbredte komfurer herhjemme efterhånden.


Komfur med masseplader

Komfuret med de traditionelle masseplader er det gamle klassiske komfur, som har stået i mange hjem. De er dog efterhånden mange blevet udskiftet til nogle af ovenstående, men er du til det ældre retro look, så kan du få et komfur til en yderst fornuftig pris og samtidig med en god holdbarhed.


Skal du have kogeplader eller komfur?

Et komfur indeholder både en ovn og kogeplader på toppen. Du kan også vælge at købe ovnen for sig og bygge den ind i en søjle i køkkenet og så købe kogepladerne for sig, som normalt sænkes ned i køkkenbordpladen.


Energimærke

Der kan være god fornuft i at vælge et komfur med godt energimærke. Jo bedre energimærke, jo mindre strøm eller gas vil du bruge til opvarmning af din mad og jo flere penge vil du spare. Derudover kan du også være med til at skåne miljøet.


Tilbud på komfurer

Når du har fundet ud af hvilket slags komfur, som du skal have, så skal du i gang med at undersøge udbuddet af komfurer i de forskellige hvidevare butikker herhjemme. Besøg hjemmesiderne og find det komfur, som passer til dig. Herefter skal du på jagt efter det bedste tilbud og pris på dit komfur. Undersøg priserne hos alle de hvidevare forhandlere, som vi har herhjemme. De har ofte priserne på hjemmesiderne, så det er utroligt let at sammenligne priser. Husk at sammenligne priser inkl. transport hjem til dig. På denne side er listet en stribe af de store hvidevare forhandlere på nettet, hvor du kan lede efter både komfurer og priser hos.


Forhandlere af komfurer

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af komfurer, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne