Opvaskemaskiner

Opvaskemaskiner er i dag et helt centralt element i et køkken, som de fleste af os har svært ved at undvære. Det er sjældent at man i dag kommer i et hjem uden en opvaskemaskine. I denne artikel giver vi dig en række god råd til når du skal ud og købe en ny opvaskemaskine.

Nedenfor kan du søge priser og gode tilbud på opvaskemaskiner, samtidig med at vi vil prøve at gå igennem de vigtige ting før at du skal ud og købe en ny opvaskemaskine.

Vi håber, at vi kan hjælpe dig godt på vej til investeringen i en ny opvaskemaskine.

Se de 10 billigste opvaskemaskiner lige nuFind priser og gode tilbud på opvaskemaskiner

Find priser på alle opvaskemaskiner her

Der findes forskellige typer af opvaskemaskiner, som du kan vælge imellem:


Fritstående opvaskemaskine

Den fritstående opvaskemaskine er den mest almindelige herhjemme og som ofte ses rundt omkring i køkkenerne. De står placeret mellem køkkenskabe og fås med både hvid front eller grå metalfront.


Integrerbar opvaskemaskine

Den integrerbare opvaskevaskiner kan integreres i dit køkken, hvor det nemt passer ind i køkkenet og kan få monteret en køkkenlåge på fronten, så køkkenenet fremstår helt stilrent og hvor opvaskemaskinen så er gemt godt af vejen.


Smal opvaskemaskine

Det er også muligt at købe en smal opvaskemaskine, som blot fylder helt ned til 45 centimeter og dermed ofte kan blive bygget ind i et mindre køkken.


Bord opvaskemaskine

En bordopvaskemaskine er den mindste type af opvaskemaskiner og kan, som navnet antyder, placeres på et bord. Denne type opvaskemaskine er dog kun beregnet til de mindre husholdninger, da pladsen i opvaskemaskinen er begrænset, men dog til stor hjælp hvis man kun er sig selv.


Størrelse på opvaskemaskine

En af de vigtigste ting, som du skal gøre dig klar er størrelsen på din opvaskemaskine. Det gælder både mht. hvor den skal placeret i dit køkken og hvor meget plads, som du har til den. Derudover skal den også kunne dække dit behov. HVis du er enlig og kun dig selv, kan du sandsynligvis nøjes med en bordopvaskemaskine, mens at der skal en noget større maskine til, hvis du er flere i familien.

Hvor meget en opvaskemaskine kan vaske op måles i antal standardkuverter. En større model kan typisk vaske ca. 12-15 standardkurverter op, mens at de mindre smalle modeller ligger på ca. 9 og bordopvaskemaskiner er helt nede på omkring 6 standardkuverter.


Energiklasse

Det kan ofte godt betale sig i længden at gå efter en opvaskemaskine med god energimærkning. Således kan du både spare på udgifter til vand og el, men også samtidig have god samvittighed overfor miljøet.


Støjniveau

Opvaskemaskiner er generelt blevet mindre støjende med årene, men det er stadig et område, som du skal være opmærksom på, da køkkenet mere og mere er blevet et opholdssted for alle i hjemme, herunder med både samtalekøkkener og hvor køkkenet er integreret i stuen. Støjniveauet på en opvaskemaskine måles i dB (decibel)


Indretning i opvaskemaskinen

Der er stor forskel på hvordan kurvene er placeret i opvaskemaskiner. F.eks. kan bestikket i nogle maskiner placeret liggende i toppen, mens at de sættes ned i en kurv i bunden på andre maskiner. Nogle sværger til det ene, mens at andre sværger til noget andet. Derudover kan der også være forskel på hvor godt de håndterer gryder, tallerkner, skåle, glas osv. Men det er svært at vurdere når man står i butikken, da man bedst tester med sine egne glas og tallerkner hvordan de passer i maskinen.


Timer indstilling

Det er godt at gå efter en opvaskemaskine, som kan indstilles til at starte på et senere tidspunkt. Således kan man sætte den til at vaske op om natten eller når man ikke er hjemme. Så behøver man ikke høre på maskinens støj, mens at man er vågen og hjemme. Derudover kan solcelleejere nyde godt af at bruge strømmen medens at den bliver produceret, da det giver en besparelse på elregningen. Så kan opvaskemaskinen sættes til at vaske op om dagen når strømmen produceres.


Tilbud på opvaskemaskiner

Når du har fundet ud af hvilken slags opvaskemaskine, som du skal have, så skal du i gang med at undersøge udbuddet af opvaskemaskiner i de mange hvidevare butikker herhjemme. Besøg deres hjemmesider og find den opvaskemaskine, som passer til dig. Herefter skal du på jagt efter det bedste tilbud og pris på opvaskemaskinen. Forhandlerne har ofte priserne på hjemmesiderne, så det er let at sammenligne priser. Husk dog altid at sammenligne priser inkl. transport hjem til dig. På denne side er listet en stribe af de store hvidevare forhandlere på nettet, hvor du kan lede efter både opvaskemaskiner og priser hos.


Forhandlere af opvaskemaskiner

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af opvaskemaskiner, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne

Relaterede artikler

Beregn energiforbrug fra opvaskemaskine

Sådan beregner du de årlige udgifter til din opvaskemaskine
En opvaskemaskine bruger både god portion strøm og vand om året. Du beregner dine årlige udgifter til strøm ved at gange det årlige antal opvaske med forbruget i kWh og liter med den aktuelle pris for el og vand. Her er et regneeksempel på et typisk forbrug af en opvaskemaskine:
Antal årlige opvaske x forbrug i kWh x Pris pr. kWh + Antal årlige opvaske x forbrug i liter x Pris pr. liter vand = Årlige udgifter til opvaskemaskine
365 x 1,04 x 2,4 kr. + 365 x 11 x 0,065 = 1.172,02 kr.