Vinkøleskabe - De 10 bedste på markedet lige nu

Er du på udkig efter et vinkøleskab, så læs med her og bliv klogere på hvad du skal kigge efter og hvordan du finder præcis den model, som du har behov for og som budgettet kan klare.

vinkøleskabe

Hvor skal man overhovedet have et vinkøleskab?

Det kan af mange betragtes som værende lidt i overkanten at man skal have et decideret vinkøleskab til sine vine. Men der kan være rigtigt gode grunde til at investere i et, udover at det bare et liret at have.

Den vigtigste årsag er at man kan opbevare sine vine ved den korrekte temperatur i stedet for f.eks. et alt for varmt lokalte eller en alt for kold kælder. Hvis man ikke opbevarer vinen korrekt, så kan vinen ikke holde lige så lang tid eller kan decideret blive ødelagt. Så har du større samling af vine eller køber ofte større ind, så giver det god mening at investere i et vinkøleskab.

Men den væsentligste årsag er nok blot at det er ret lækkert og en lille luksus at have et vinkøleskab til sine vine. Og så er vinene altid serveringsklar til når der kommer gæster.

Du kan se udvalget af vinkøleskabe hos forhandlere her:

Vinkøleskabe hos Whiteaway Vinkøleskabe hos Elgiganten Vinkøleskabe hos Coop


Indbygning, integrérbart eller fritstående

De fleste vinkøleskabe på markedet er fritstående, hvilket vil sige at de kan placeres hvor som helst i boligen. Dette passer til de flestes behov og samtidig er vinkøleskabe noget flottere at se på end et almindeligt køleskab. Ja, ofte betragtes vinkøleskabe jo næsten som en dekoration, da de dels udstiller vinene, men også i sig selv ofte er pænt designede.

Der findes også vinkøleskabe, som kan integreres i køkkenet. De findes i forskellige størrelse ligesom de fritstående, men gennemgående for dem er at de passer i modulstørrelserne til moderne køkkener. Er du i gang med at bygge nyt køkken eller overvejer at bygge køkkenet om, så er det værd at overveje om et integreret vinkøleskab ikke kunne være sagen. Det ser flot ud.

Mange integrérbare vinkøleskabe kan også anvendes fritstående. Det er lidt forskelligt om butikkerne kalder dem for indbygningsvinkøleskabe eller integrérbare vinkøleskabe, men umiddelbart dækker det over de samme, nemlig vinkøleskabe, som kan bygges ind i køkkenet eller bryggersskabe og hvor der samtidig er en glaslåge, så man kan betragte vinene udefra.


Størrelse på vinkøleskab

Mange starter med et mindre vinkøleskab til f.eks. 12 eller 24 flasker, som fint kan dække de flestes behov. Men en del ender også med at erstatte de lille køleskab med et større efterhånden som vinsamlingen eller behovet bliver større. Gør op med dig selv om du blot ønsker at fylde dit vinkøleskab op, så du kan servere vinene i de rette temperaturer, eller om du ønsker at benytte vinkøleskabet til at opbevare dine vine for at øge holdbarheden. Hvis du ønsker at benytte det vil opbevaring og lagring af dine vine, så skal du gå efter et større køleskab.


Temperaturzoner

Skal du både opbevare rødvin og hvidvin i køleskabet, så kan du med fordel investere i et vinkøleskab med to justerbare temperaturzoner. Således kan du f.eks. opbevare din rødvin ved 16 grader og din hvidvin ved 10 grader, så sidstnævnte kan nydes dejligt afkølet. Rødvin skal helst opbevares ved 12-16 grader, mens at hvidvin helst skal opbevares ved 10-12 grader for at holde sig frisk. Hvidvinen serveres ofte tættere på de 10 grader, mens at rødvin kan serveres i alt fra 12 til 21 grader, alt afhængigt af hvad du foretrækker.


Støj

Lydniveauet på køleskabet er af afgørende betydning, hvis du ønsker at det skal placeres i et rum, hvor du ofte opholder dig, f.eks. i stuen, køkkenet eller soveværelset. Hvis vinkøleskabet derimod står i et bryggers eller garage, så betyder det ikke så meget, hvis det larmer lidt.

Vær opmærksom på at lydniveauet på køleskabe måles i dB (decibel) og at skalaen er logaritmisk, hvilket betyder at et køleskab med et lyniveau på blot et par dB højere kan være markant højere i oplevet lydniveau. Ofte er lydniveauet på fritstående vinkøleskabe i omegnen af 39-43 dB. De indbyggede modeller kan komme lavere ned i lydniveau og helt ned til 32 dB, netop pga. at de er indbyggede.


Strømforbrug og energimærkning

Vinkøleskabe er ligesom alle andre hvidevarer energimærkede ift. EU mærkningsordningen. Her afgøres energimærkningen, som går fra A+++ til G, hvor sidstnævnte er absolut dårligste, af det årlige energiforbrug i kWh. Energiforbruget afhænger selvfølgelig af størrelsen på kølebskabet, så ofte vil de større vinkøleskabe have en dårligere energimærkning end de mindre. Ved samme størrelse vinkøleskab er det dog muligt at sammenligne energimærkningen og strømforbruget på vinkøleskabet.

Typisk strømforbrug for vinkøleskabe:

  • Lille vinkøleskab (12 flasker) - 135 kWh årligt = 338 kr. årligt ved en pris på 2,5 kr. pr. kWh
  • Mellem vinkøleskab - (40 flasker) - 145 kWh årligt = 363 kr. årligt ved en pris på 2,5 kr. pr. kWh
  • Stort vinkøleskab - (100 flasker) - 215 kWh årligt = 538 kr. årligt ved en pris på 2,5 kr. pr. kWh

Design

Uha, vi må jo nok hellere indrømme det. Vinkøleskabet har et element af pral og lir over sig. Derfor tæller designet ofte ret meget med ind i beslutningen om hvilket køleskab, som i sidste ende skal vælges. Altså ser mange f.eks. bort fra strømforbruget og andre kedelige ting og skeler mere til selve designet af vinkøleskabet. Her kan både udformning af det ydre, samt også indvendig belysning, træhylder og meget mere tælle ind i beslutningen. Og der er virkelig mange lækre vinkøleskabe på markedet.


Top 10 udvalgte vinkøleskabe på markedet lige nu

Nedenfor kan du se 10 udvalgte populære vinkøleskabe på markedet lige nu. Vi har listet eksempler på både store og små, samt både fra den dyre ende og den billige ende af skalaen. Helt og lykke med jagten på dit vinkøleskab :-)

Du kan se udvalget af vinkøleskabe hos forhandlere her:

Vinkøleskabe hos Whiteaway Vinkøleskabe hos Elgiganten Vinkøleskabe hos CoopForhandlere af hvidevarer

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af hvidevarer, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne