Vaskemaskiner

De fleste hjem har i dag en vaskemaskine, som gør det nemt og bekvemt at vaske tøj for husstanden. Møntvaskerier er efterhånden ved at være et uddøende storbyfænomen, som ofte kun benyttes af beboere i lejligheder, hvor der enten ikke er tilladt eller plads til en vaskemaskine eller hvor der ikke er et fællesvaskeri i ejendommen.

Nedenfor kan du søge tilbud og priser på vaskemaskiner, samtidig med at vi vil prøve at gå igennem de vigtige ting før at du skal ud og købe en ny vaskemaskine.

Vi hjælper dig godt på vej til investeringen i en ny vaskemaskine.

Se de 10 billigste vaskemaskiner lige nuFind priser og gode tilbud på vaskemaskiner

Find priser på alle vaskemaskiner her

Der findes flere forskellige vaskemaskiner, som du kan vælge imellem:


Top- eller frontbetjent vaskemaskine

Der er basalt set to forskellige designs af vaskemaskiner, nemlig de frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner. De frontbetjente, hvor låget sidder midt på siden af vaskemaskinen, er de mest almindelige herhjemme.


Vaske- og tørremaskiner

Der findes faktisk kombinerede vaske- og tørremaskiner, som både kan vaske og tørre tøjet i samme maskine. Det er smart særligt hvis pladsen er knap i enten dit bryggers eller badeværelse, hvor vaskemaskinen normalt er placeret.


Størrelse på vaskemaskine

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i hvilken størrelse vaskemaskine, som du har behov for. Størrelsen på hvor meget vasketøj, som en vaskemaskine kan klare på én vask er angivet i kg. Vaskemaskiner kan vaske fra omkring 3 kg til 8 kg. Jo større din husstand og familie er, jo større vaskemaskine har du behov for.


Energimærke

Det kan ofte godt svare sig at gå efter en energimærket vaskemaskine, da en vaskemaskine er bruger både en god portion el og vand. Udover at du kan spare penge på de løbende omkostninger, så kan du også have god samvittighed overfor miljøet.


Støjniveau

En vaskemaskine larmer, men nogle larmer mere end andre og du kan ofte ikke teste og høre den i butikken. Men du kan se på lydniveauerne i specifikationerne og se både hvor meget de larmer ved almindelig vask og også ved centrifugering. Lydniveauet måles i decibel (dB).

Der er de senere år kommet den kulfri motortype på markedet, som dels er mere holdbar, men som også larmer meget mindre. Her slipper du også for at skifte kul på motoren, samt at energiforbruget er noget lavere på denne motortype.


Centrifugering

Vaskemaskiner har indbygget centrifugering, så at vandet i tøjet bliver centrifugeret væk. Jo højere antal omdrejninger, jo mere vand ledes væk fra tøjet, så det tørrer hurtigere. Særligt hvis du benytter tørretumbler kan du spare mange penge. Dog slider centrifugering også på tøjet.


Timer indstilling

Nogle vaskemaskiner har indbygget timerfunktion, så de kan indstilles til at starte automatisk på et senere tidspunkt eller blot efter et givent antal timer. Det er smart, så man kan sætte en vask over til man kommer hjem fra arbejde eller til om morgenen.


Tilbud på vaskemaskiner

Når du i sidste ende har fundet ud af hvilken vaskemaskine, som du vil investere i, så skal du i gang med at undersøge markedet for vaskemaskiner og hvad de koster. Besøg forhandlernes hjemmesider og find den vaskemaskine, som passer til dig. Herefter skal du på jagt efter det bedste tilbud og pris på vaskemaskinen. Forhandlerne har heldigvis oftest priserne på hjemmesiderne, så det er nemt at sammenligne priserne. Husk dog altid at sammenligne priser inkl. transport hjem til dig og evt. med montering og afskaffelse af den gamle maskine. På denne er listet en række af de store hvidevare forhandlere på nettet, hvor du kan lede efter både vaskemaskiner og priser hos.


Forhandlere af vaskemaskiner

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af vaskemaskiner, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne

Relaterede artikler

Beregn energiforbrug fra vaskemaskine

Prissammenligning for Bosch WAK28267SN

Sådan beregner du de årlige udgifter til din vaskemaskine
En vaskemaskine bruger både god portion strøm og vand om året. Du beregner dine årlige udgifter til strøm ved at gange forbruget i kWh og liter med den aktuelle pris for el og vand, som er opgjort for et standard forbrug på specifikationerne på alle nye vaskemaskiner. Her er et regneeksempel på et typisk forbrug af en vaskemaskine:
Standard forbrug i kWh x Pris pr. kWh + Standard forbrug i liter x Pris pr. liter vand = Årlige udgifter til vaskemaskine
170 x 2,4 kr. + 9800 x 0,065 = 1.045 kr.