Brug og pleje af fryser

I denne artikel kan du få nogle gode råd til hvordan du skal placere og anvende din fryser i det daglige.



Placering af madvarer i fryseren

Frysere er ofte inddelt i to gradzoner, nemlig -12 grader C og -18 grader C. I de køligste skuffer eller zoner placerer du alle de større tunge fødevarer, såsom de store stykker stege eller kød. I de lidt varmere zoner og skuffer placerer du de små pakker frostvarer, såsom ærter, majs, isvafler, isterninger mv. Ofte er gradzonen på -12 grader C placeret i døråbningen eller øverst i kummefryseren.


Emballage på frysevarer

Du kan ikke fryse kødvarer direkte ned i deres originale indpakning fra supermarkedet. Det skal over i en anden pose. Her kan du med fordel klippe etiketten af den originale emballage og lægge den med teksten ud ad, så du altid kan hvad slags kød, som du har frosset ned.

Alle pakninger skal være tætte, da madvarerne ellers kan få vitamintab og dehydreres.


Holdbarhed for madvarer i fryseren

Nedenfor kan du se hvor lang tid, som dine madvarer kan holde sig i fryseren efter type:

  • Frugt og oksekød: 10-12 måneder
  • Grøntsager, kalv og fjerkræ: 8-10 måneder
  • Vildt: 6-8 måneder
  • Svinekød: 4-6 måneder
  • Hakkekød: 4 måneder
  • Brød, færdigretter: 3 måneder
  • Fed fisk: 1 måned


Relaterede artikler

Find priser og tilbud på frysere

Beregn energiforbrug fra fryser

Forhandlere af frysere

Nedenfor har vi listet en række online forhandlere af frysere, som du kan tjekke priser hos:

Elgiganten

Hvidevareshoppen

HomeShop

KitchenOne



Sådan beregner du de årlige udgifter til din fryser
En fryser bruger en del strøm om året, da den står tændt døgnet rundt. Du beregner dine årlige udgifter til strøm ved at gange det årlige forbrug i kWh med den aktuelle pris for el. Her er et regneeksempel på en typisk fryser:
Årligt forbrug i kWh x Pris pr. kWh = Årlige udgifter til fryser
234 x 2,4 kr. = 561,6 kr.